SEDAN 1991

Historien om Picnic

På Picnic vill vi erbjuda dig mat som du kan äta med gott samvete.

Som smakar gott när du äter den och som känns bra även efter att du har ätit den.

Denna samvetsfråga är en liten princip i en liten verksamhet. De stora räddar världen, vi kan kanske bara din dag och det har varit vårt jobb sedan 1991.

Allt börjar med råvarorna

Om du vill laga god mat behöver du bra ingredienser. Det är enkelt. Därför använder vi lokalt producerade, inhemska ingredienser när det är möjligt.

  • Potatis kommer från västkusten
  • Sallader från Åbo-regionen
  • Kafferostning på Kaffa Roastery i Helsingfors

Allt görs på plats, för hand. När leveransen kommer in genom bakdörren på morgonen har under dagen förvandlats till sallader, ugnspotatis och smoothies som du kan äta på plats, beställa i förväg eller ta med dig.

Lika viktigt som hur maten tillverkas är vem du gör den tillsammans med. Vi är extremt försiktiga när det gäller våra partners.

Av en bra partner är du så stolt av att du vill sätta deras logotyp på din restaurang. På våra ytterdörrar finns ex. logon av vår kaffeleverantör Kaffa Roastery.

Våra anställda

Och slutligen kommer vi till det viktigaste, våra anställda. Picnic-arbetaren. Mer än 3 000 ungdomar har fått arbete hos oss och framskridit på sin karriär. Nu är några av dem ansvariga för sin egen Picnic-restaurang. Genom att arbeta hos oss kan du lära dig och utvecklas på många olika sätt. Bakom disken är vi ett team som bryr sig om och tar hand om varandra. Vi försöker se till att det enda som blir ”het” på jobbet är ugnen.